Manyetik Rezonans

Multislice BT, bilgisayarlı tomografi (BT) taramalarında kullanılan bir teknolojidir. Geleneksel BT taramaları genellikle tek bir kesit (slice) elde etmek için kullanılırken, multislice BT, aynı zamanda birden fazla kesit elde etmek için kullanılır. Bu, daha hızlı tarama süreleri ve daha yüksek çözünürlük sağlar.

Manyetik Rezonans

Emar (MR) yani Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG), vücutta ayrıntılı resimler oluşturmak için güçlü mıknatıslar, radyo dalgaları ve bilgisayarın kullanıldığı bir testtir.

Manyetik Rezonans tıbbı teknolojinin önemli basamaklarından biridir. Temel çalışma prensibi kısaca manyetik alan içerisinde insan vücuduna radyo dalgalrı gönderilmesi ve buna cevap olarak alınan sinyallerin bilgisayar yardımıyla görüntüye dönüşmesidir. Radyasyon, cerrehi veya invasiv işlemler gerektirmeksizin, ağrısız olarak, detaylı görüntüer alan ve erken tanıyı sağlayan bir cihazdır. Manyetik Rezonans teknolojisinin fiziksel temelleri 19. yüzyılda bulunmuştur. Sağlık alanında görüntüleme amacıyla kullanılabilmesi için ise bir yüzyıl daha gerekmiştir.

GE Signa EXCITE Son 10 yılda MR teknolojisindeki en önemli dönüm noktasıdır. İnceleme zamanını kısaltmakta, görüntü kalitesini arttırmakta ve yeni çekim teknikleri getirmektedir.

EXCITE Teknolojisi 8 kanallı sarmallar kullanılarak aynı anda çok sayıda sinyal alınmasını sağlamaktadır. Eski sisatemlere göre sinyal en az 10 kat artmaktadır. Alınan sinyallerin artması hem incelemenin süresini kısaltmakta, hemde çözünürlüğü daha yüksek olan daha kaliteli görüntülerin oluşmasını sağlamaktadır. Veri hattını tamamen değiştirerek doktorların daha hızlı görüntü almasını sağlamakta ve tanıya yönelik yapabileceklerini arttırmaktadır.

Hastaya yansıması ise eski cihazlara göre çok daha açık bir sistemde, çok daha kısa sürede ve çok daha kaliteli görüntüler elde edilmesi olarak özetlenebilir. İnceleme süresindeki azalma ve cihaz boyutlarının küçülmesi kapalı alan korkusunu belirgin olarak azaltmaktadır.

Doktorlarımız

Blog Yazıları